top of page

Mutant Virüsün Rotası

Şu an dünyada 4 çeşit mutant virüs gerçekleşmiştir. Bizim ülkemizde sayısı yüksek olan mutant virüs İngiltere varyantıdır. Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı, Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı, Prof. Dr Mehmet Ceyhan, dün akşam, NTV Televizyonunda Yakın Plan programında, çok önemli açıklamalar yapmıştır. Sağlık Bakanının açıklamalarına göre; Türkiye’de 40.000 İngiltere varyantı olduğunu, bunun gerçekte toplumda 10 katı fazla olduğunu (400.000) , mutant virüsün pandemiyi bitirmesi için iki özelliğinin olması gerektiğini, 1.si bulaştırıcılığının artması 2.si hastalık yapacı özelliğini yitirmesi, birincisinin gerçekleştiğini, şu an bir yol ayrımına gelindiğini, kesin bir şey söylemenin zor olduğunu, ne olacağını bekleyip göreceğimizi, bundan sonra virüsün bir

mutasyon geçirip virüsün ya çok kötü hastalık yapacak duruma geleceğini, yada çok bulaşıcı ve hastalık yapıcı özelliğini yitireceğini ve pandemiyi bitireceğini, eskiye göre daha sıkı önlemler almamız gerektiğini, mutan virüsün en çok çocukları etkilediğini ve hastalığın ağır seyrettiğini, bulaşma katsayısının yetişkinlerde 08, 09 olduğunu çocuklarda ise 1,3 olduğunu, evde büyükler varsa çocuklarla temasının kesilmesi gerektiğini söylemiştir.

Hayatımızda enfeksiyon sadece grip ve koronovirüs değildir. Pandemiden önce de bir çok insanın grip dışında bulaşıcı hastalıktan öldüğünü ve cenaze yıkayanların dikkatli olması için uyarı şeklinde bildirildiği geçen aylarda yazılmış ve tartışılmıştır.

Hayatımızda hastalık yapıcı virüsler,bakteriler vardır. Geçen yıllarda birçok kişi enfeksiyondan hayatını kaybetmiştir. Birçok kanser hastalığına virüslerin neden olduğu yazılmıştır. Dilek ve temennimiz, aşı yapma yeterliliğine sahip Mehmet Ceyhan Hoca’nın pandemiden sonra da bizleri bilgilendirici paylaşımlar yapması. Biz takipçileri isteğimizi sayfasında ilettik.

İnsallah mutant virüs iyi yönde bir mutasyon geçirir ve hepimiz özgürlüklerimize kavuşuruz. Ekonominin çarkları da dönmeye başlar.

Hatice Sağlam Özdemir

16.03.2020. Ä°STANBUL

242 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page